"Voor ik vergeet" is een nummer van Spinvis en de inspiratie om verhalen van vroeger en nu vast te leggen voordat ik vergeet.

Opa en Oma (Jan Hulzebos & Maria de Beer)

Mamma (Maria Hulzebos)

Ikke

Maria 17 jaar net zwanger. Ze had een korte "relatie" met Jaap Hofman. 6 maanden later was ik geboren.

Het eerste jaar werd ik voornamelijk opgevoed door m'n opa en oma. Maria was zelf nog een kind. We woonden met z'n allen aan de van Slingelandstraat 92 in de Hoogte (Groningen). Deze huizen hadden destijds geen wc in huis maar op het balkon.

3 maanden te vroeg. Een aantal weken in de gaten gehouden in het kinderziekenhuis. M'n moeder kreeg een bericht dat bezoek onzinnig was want ik zou het waarschijlijk toch niet overleven maar Opa de Beer zei dat Anton Geesink ook veel te vroeg was geboren en dat was de sterkste man van Nederland.

26 oktober 1969 Als Edwin Hulzebos. Dit werd een paar jaar later Prins toen mijn moeder met Ede Jan trouwde. Ik woog zo zwaar als een pak suiker. Dat is 1kg en minimaal 1,5 kg te licht. 

Eindelijk thuis

Opa en oma hoe ik ze graag herinner. Op elke verjaardag werd er gedanst en gezongen. Johny Jordaan en Elvis waren favorieten

Tony, broertje van Maria. Tot op de dag van vandaag moet ik hem aanspreken met "Ome Tony"

Linksonder, Froukje. De zus van Maria en Tony. De oudste van de drie. Helemaal gek van Elvis. De term "Ugle" heefgt zij bedacht. Dit betekend; sneller drinken; de rest heeft hun glas al leeg.

De eerste woning van Maria en Edejan; A.P Fokkestraat